Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Laminaat of parket

Uw professionele partner voor al uw vloeren.

Vloerafwerking nodig? 

Wij plaatsen laminaat en/of parket naar uw keuze.

Bij renovatie is er vaak nood aan het plaatsen van een nieuwe vloerafwerking.

Isolinvest heeft een eigen deskundig team dat met oog voor detail de laminaat en/of parket plaatst.

Is de keuze moeilijk gemaakt? Wij kunnen u helpen bij deze keuze en helpen u met de inrichting van uw woning

Een parketvloer is een hardhouten vloer in massief hout die na plaatsing gelakt of geolied moet worden.  Bij voorkeur wordt de parket op een egale vloer aangebracht.

Uw parket is een natuurlijk product waardoor het gevoelig is aan vocht. Daarom plaats je parket best nadat de chape volledig droog is.  Kleef een stukje aluminiumfolie gedurende een volledige dag op uw chape. Als de onderzijde geen vocht bevat kan je starten met het plaatsen van de parket.

Het onderhouden of renoveren van uw parket

Heeft uw parket na verloop van tijd kleine beschadigingen, dan kan dit op eenvoudige manier hersteld worden. Dit kan door het luchtgommen van uw parket.

Isol Invest heeft trouwens een volledig gamma aan ecologische producten waarmee uw authentieke houten vloer onderhouden kan worden.

Wenst u meer info, aarzel niet om ons te contacteren.

Er zijn 4 soorten parket

  • Meerlagen parket : een massief houten toplaag van 3 tot 6mm verlijmd op een onderlaag in multiplex of blokplaat. Door deze verschillende lagen kan uw parketvloer niet krom trekken. Deze parket kan rechtstreeks op de ondergrond verlijmd worden.
  • Massief parket : wordt standaard op een eiken onderparket gelijmd en genageld. Soms kan deze rechtstreeks op de chape verlijmd worden. Na plaatsing dient het parket nog geschuurd en afgewerkt te worden met olie of vernis..
  • Fineer parket : straalt de warmte van echt hout uit, en dit voor de prijs van een laminaat. Het verschil tussen een fineerparket en een massief parket is dat de toplaag iets dunner aangebracht zal worden. De onderlaag zal uit een High Density Fibreboard bestaan. 
  • Stroken parket: 9-10-14-15-20-22mm dikke hardhouten stroken tot 30cm in verschillende lengtes die aan de zijkant groeven hebben. Hierdoor is plaatsing via een kliksysteem mogelijk en kunnen de planken mooi op elkaar aansluiten.