Waarom isoleren?

Duurzaam voor het milieu

Hoe beter je je woning isoleert, hoe minder warmte je verliest langs het dak, de vloer, de buitenmuren en vensters. Bijgevolg moet je je huis minder verwarmen, wat je een aanzienlijk goedkopere energiefactuur oplevert. Doordat je minder brandstof nodig zal hebben, zal je ook minder CO2-uitstoot hebben. Wat bijdraagt tot een schoner milieu.

Brandveilige isolatie

Isol Invest werkt met Knauf multift omwille van de brandklasse A1 wat andere isolatiematerialen niet hebben.

Gedaan met tochtklachten

Het is niet alleen belangrijk dat er goed geïsoleerd wordt, maar ook dat er rekening gehouden worden met de luchtdichtheid hiervan. Luchtdicht isoleren betekent dat er rekening gehouden moet worden met voorkomen van tocht en andere luchtstromingen. Door zoveel mogelijk naden, kieren en doorvoeren van leidingen en technieken zoveel mogelijk af te dichten met een hiervoor geschikt vulmiddel als dampscherm, tape, vulmiddel.  Er moet steeds gestreeft worden naar het behalen van een ononderbroken isolatieschild.

Akoestisch comfort: u hoort het verschil

Isol Invest isoleert met Knauf glaswol, deze heeft niet alleen een thermisch maar ook akoestisch comfort.Door te isoleren verhinder je geluidsoverdracht tussen aangrenzende ruimtes. Indien er specifiek akoestische isolatie geplaatst dient te worden zal dit effect alleen maar vergroten.

Verbetering van de luchtkwaliteit

Door te isoleren wordt er minder fossiele brandstoffen verbruikt en wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

Thermisch comfort: warm in de winter, fris in de zomer

Een goed geïsoleerde woning beschermt u beter tegen de warmte of te koude buitentemperaturen. In de winter wordt de warmte van een geïsoleerde woning beter binnen gehouden. In de zomer blijven deze woningen langer koel omdat de buitenwarmte langer wordt tegengehouden.

Een investering in isolatie is snel terugverdiend

Bereken hier de terugverdientijd voor de volgende energiebesparende maatregelen,  investeringen in 2016 uitgevoerd en betaald .

  • energiewinst isolatie hellend dak