Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Zoldervloerisolatie

Uw professionele partner voor uw zoldervloerisolatie.

Hellend dak of zoldervloer isoleren?  Isol Invest geeft U graag advies!

Wie twijfelt of hij nu het volledige dak en/of de zoldervloer moet isoleren kan zich beroepen op Isol Invest.

Wij geven via onderstaande vraagstelling alvast enkele tips om u te helpen bij deze keuze :

  • Stapelzolder of extra woonruimte? Wie zijn zolder enkel als stapelzolder wenst te gebruiken bespaart op meerdere vlakken door enkel de zoldervloer te gaan isoleren. Zo is het te isoleren oppervlak merkelijk minder dan wanneer het hellend dak gevolgd word. Bovendien zal u minder energie gaan verbruiken. Indien gewenst kan de zoldervloer na het isoleren beloopbaar blijven. via een houten raster met daartussen de aangebrachte isolatie kan er een houten vloer, bijv. OSB aangebracht worden.
  • Extra woonruimte? Dan kan u om akoestische redenen opteren om de zoldervloer te gaan isoleren. De woonruimte onder de zolderruimte zal minder last hebben van geluiden (voetstappen, stemmen....) 
  • Houten roostering of betonnen vloer? Geen enkel probleem, voor ieder type van vloer is er een mogelijkheid om efficiënt te gaan isoleren.
  • Onderdak aanwezig in het hellend dak? Vaak zal men bij de afwezigheid van een onderdak opteren om de zoldervloer te gaan isoleren.  Een hellend dak zonder onderdak heeft geen 100% garantie op waterdichtheid. Indien het hellend dak toch geïsoleerd word zal Isol Invest hiermee rekening houden.
  • Moeilijke dakstructuur of toegankelijkheid.  Wanneer de isolatiedeskundige ter plaatse vaststelt dat het dakgebinte zeer onregelmatig is of dat het aanbrengen van isolatie zeer moeizaam kan gebeuren, zal hij voorstellen om de zoldervloer te gaan isoleren. Dit is voor de plaatsers eenvoudiger en zal uiteindelijk voor u als klant een budgetvriendelijke oplossing zijn. Vaak komt onze isolatiedeskundige bij woningen waar de zolder zelfs niet toegankelijk is. Dit hoeft niet altijd een reden te zijn om de zolder niet te gaan isoleren. Isol Invest beschikt over isolatietechnieken waarbij men isolatievlokken kan inblazen. Dit kan zowel via de binnen- als buitenzijde van de woning aangebracht worden. 

Na-isoleren zoldervloer - Wallonië