Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

FAQ

Wat is het verschil tussen een extensief en een intensief groendak? Een extensief groendak is een groendak met een beperkte substraatdikte. Dit wordt op platte daken toegepast en op hellende daken met een max. helling van 30%. Dit dat noemt men ook een sedumdak omdat de vegetatie hoofdzakelijk bestaat uit sedums of vetkruiden. Knauf Urbanscape zorgt voor een vegetatie van 8 verschillende soorten sedums zodat uw dak er ieder seizoen anders uitziet.   Een intensief groendoek is een daktuin en bestaat uit grassen, kruiden, struiken en zelfs bomen. Dit groendak vraagt enorm veel van uw dakconstructie (balast) Daarom heeft u voor dit type groendak een bouwvergunning nodig.    
Sterven de planten van een groendak niet af bij langdurige droogte? De substraatvezels van het Knauf Urbanscape groendak houden tot 37l/m² water vast. De planten wortelen in de vocht absorberende substraatvezels waardoor zij in ons klimaat nooit droog komen te staan.
Onze dakconstructie is helemaal niet recht en de ruimte tussen de kepers is verschillend. Kunnen jullie dit ook isoleren? Moeilijke dakconstructies kunnen wij ook isoleren. Onze isolatie-expert zal eerst bij u ter plaatse komen om de situatie te bekijken en de mogelijkheden met u te bekijken. Wij kunnen de isolatie rechtstreeks tussen de kepers aanbrengen, het dak eventueel uittimmeren en een nieuwe dakconstructie bekomen of we kunnen het dak inblazen met Knauf Supafil. Wanneer de ruimte nadien niet of nauwelijks gebruikt zal worden kan u er ook voor kiezen om de zoldervloer te gaan isoleren.
Kan ik mijn huis over-isoleren? Over-isoleren bestaat niet! Het is alleen heel belangrijk om de woning goed te ventileren.
Heb ik een bouwvergunning nodig voor het aanbrengen van gevelisolatie en gevelbekleding? Hier wordt er een onderscheid gemaakt tussen het isoleren en renoveren van de voorgevel en de zij- en achtergevel.  Wie isolatie wilt aanbrengen aan de voorgevel en nadien een nieuwe afwerking wil aanbrengen zal normaal gezien een stedenbouwkundige vergunning nodig hebben. Vooral wanneer de isolatie en afwerking een dikte hebben van 10cm. Voor de zij- en achtergevels is dit niet het geval.  Tip: informeer bij uw gemeente om achteraf problemen te vermijden