Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Groendak

Een groendak: praktisch én mooi!

Wanneer u aan een plat dak denkt, denkt u meestal aan een zwart dak. Niet mooi, wel functioneel. Daarom laten we u graag kennismaken met het Knauf Urbanscape groendak. Dit innovatief, lichtgewicht groendaksysteem is toepasbaar op elk type dak en biedt u meerdere voordelen: het isolereert thermisch en akoestisch maar bezorgt u vooral een mooie, natuurlijke uitstraling. Bovendien zorgt een groendak voor een langere levensduur van uw plat dak. 

Wat maakt het Knauf Urbanscape groendak uniek?

Dit is op zowat ieder dak van toepassing doordat deze toepassing tot 8 keer lichter is dan klassieke substraten en dit zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van uw dak. Wat dacht u van slechts 59 Kg/m2 in volledig verzadigde toestand met een waterbuffercapaciteit van 37 L/m2.  Voor de vegetatie van 1000m² groendak is 2 tot 5 ton Urbanscape substraat nodig in tegenstelling tot meer dan 50 ton substraat bij traditionele groendaken. Urbanscape bevat een een mengsel van verschillende gesteenten die massaal aanwezig zijn in de natuur. De lichte en open structuur zorgt voor een goede wortelverdeling en groei. Bovendien zorgt Urbanscape voor een snelle wateropname en op lange termijn zelfs voor een stabiele heropname van het water. Onze samenstelling houdt 3 tot 4 keer meer water vast dan andere groendaken. U kan ervoor opteren om een Urbanscape irrigatiesysteem tussen de vegetatie en het Urbanscape substraat te installeren. Zo wordt het water direct opgenomen en verdeeld. Door de hoge wateropslagcapaciteit geniet u van een langdurig koel effect. Daken voorzien met dit systeem verminderen warmtetoename ten opzichte van niet-begroeide daken. Urbanscape biedt u dan ook thermische massa, extra isolatie en verdamping van het vocht. Urbanscape substraat behaalde het A1 Euro brandklasse certificaat. Een product krijgt dit label als het niet bijdraagt aan de ontwikkeling van brand. Dit groendaksysteem draagt zorg voor de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van de stedelijke bevolking omdat het geluidsoverlast vermindert.

 

De bijzondere voordelen van een Urbanscape groendak

Een eerste voordeel is het ecologische aspect, de vermindering van de stedelijke opwarming, regenwaterbehoud, zuivering van regenwater, CO²-reductie, schonere lucht en een natuurlijke omgeving. Daarnaast het sociale karakter van dit groendaksysteem, het natuurlijk aanzien, de bruikbare groene ruimte en bovendien de geluidsisolatie. Als laatste willen wij verwijzen naar het economische. Uw plat dak heeft een langere levensduur want het is minder onderhevig aan weer en wind en bovendien werkt dit energie-efficient. Het houdt de warmte in de zomer tegen en zorgt voor een extra isolatiewaarde.

Ook voor de aanleg van uw groendak zijn er vaak subsidies voorzien. Deze worden vastgelegd door uw stad of gemeente. Informeer ernaar in uw stadhuis of gemeentehuis.

Of ontdek de nodige info op premiezoeker.be.

Vrijblijvende afspraak en offerte

Meer info? Surf gerust naar Urbanscape België of bekijk hier de folder van het Urbanscape innovatief en extensief lichtgewicht groendaksysteem voor elk dak!

Heeft u een vraag? Wij zijn er voor u! Bel ons gratis op het nummer 0800/21 013. Wenst u een vrijblijvende afspraak? Vul dan hier het contactformulier in.

Hoe ziet de opbouw van dit groendak eruit?

  • Indien nodig, Urbanscape wortelwerend doek
  • Urbanscape drainage universeel
  • Urbanscape alu profielen voor afboording tussen groenzone en keien-zone
  • Urbanscape green roll substraat
  • Urbanscape sedummixmat met 8 plantenvariëteiten
  • door Knauf voorgeschreven steriele zones of keienzones

Groendak Grimbergen

Groendak in Douai (FR)

Groendak te Bellegem