Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Dakisolatie

Uw professionele partner voor uw dakisolatie.

Nieuwbouw en renovatie, Isol Invest blikt terug op een jarenlange ervaring

Duurzaam en doordacht isoleren met Isol Invest

Door je zolder te isoleren kan je heel wat geld en energie uitsparen. Bij een niet geïsoleerde woning gaat maar liefst 25% van alle warmte verloren via het dak.

Isol Invest isoleert met het oog op de toekomst!

Bovendien houden we niet alleen rekening met de huidige wetgeving, we anticiperen ook op de toekomstige regelgevingen. Zo voldoet u aan alle wettelijke normen.

Bezint eer ge begint

Isol Invest zal steeds doordacht gaan isoleren. Zo gaan zij eerst na waarvoor de ruimte bestemt is, wordt dit een stapelzolder of een woon-, werk- of slaapkamer. 

Wanneer u opteert om de zolderruimte effectief te gaan benutten raden wij u aan om minimaal de zolder te gaan isoleren. Isol Invest denkt verder en raadt u eveneens aan om de zoldervloer te gaan isoleren. 

Dit om akoestische redenen, want nadien zoldervloerisolatie gaan plaatsen is niet zo evident meer. Zo kan iemand die aanvankelijk zijn dak met vaste isolatieplaten PIR geïsoleerd heeft en hier nadien kamers van wenst te maken,ook akoestische problemen ondervinden. Vandaar dat het isoleren van een hellend dak meestal gebeurd met minerale wol zoals glaswol. 

Isol Invest werkt hoofdzakelijk met glaswol op basis van de ECOSE technologie en met prima brandvertragende eigenschappen en een uitstekende isolatiewaarde.  Glaswol is gemaakt van hergebruikt glas en zand en wordt verwerkt tot een vezelachtig materiaal. Deze glaswol is vrij van chemische bindmiddelen, vandaar de natuurlijk bruine kleur. Met het oog op de mensen die de isolatie plaatsen is dit ook van nature een aangenamer product om te verwerken. . 

Isoleren van een hellend zolderdak

Door het dak te isoleren, zorg je ervoor dat de ruimte minder onderhevig is aan temperatuurschommelingen. Met dakisolatie hou je 's winters de kou en 's zomers de warmte buiten. Zo creeër je binnen een aangenaam warm en comfortabel woonklimaat. Isol Invest komt steeds ter plaatse om de bestaande dakstructuur te gaan bekijken. Zo kan men correct advies en bijgevolg een correcte offerte bezorgen. 

Tijdens dit plaatsbezoek zal de isolatiedeskundige kunnen bepalen welke dikte isolatie geplaatst kan worden. Dit hangt af van de spanten / kepers van de dakstructuur. Voldoet deze dikte niet aan de normen, dan kan Isol Invest de dakstructuur gaan uittimmeren in functie van de beoogde isolatiedikte. Zo kan u isoleren, rekening houdende met de toekomstige regelgevingen.  Het is echter niet zo dat hoe dikker de isolatie is, hoe beter deze zal isoleren. Controleer zeker de lambda waarde van uw isolatie. Isolatie met een lage lambda-waarde isoleert beter dan deze met een hoge lambda-waarde omdat deze weinig warmte geleidt. Het kan dus goed zijn dat een dun isolatiemateriaal beter isoleert.

Overisoleren bestaat niet

U kan uw woning helemaal niet “overisoleren”.  Vocht en schimmel zullen enkel optreden op plaatsen waar de isolatie niet goed is aangebracht of wanneer uw huis niet genoeg verlucht wordt. Correct isoleren en voor voldoende ventilatie zorgen is essentieel. In een goed geventileerde woning is er door voldoende luchtcirculatie een aangenaam en gezond woonklimaat. Tegenwoordig zijn er mechanische ventilatiesystemen die eenvoudig geplaatst kunnen worden.

Lucht- en dampdicht isoleren voorkomt vochtproblemen

Na het plaatsen van het isolatiemateriaal moeten alle naden en kieren zo goed mogelijk worden afgedicht. Dit is erg belangrijk om koudebruggen te voorkomen. Isol Invest zal dit met de grootste zorg gaan uitvoeren.

Er wordt gebruik gemaakt van de meest kwalitatieve tapes zodat de luchtdichtheid gegarandeert kan worden en uw woning eventueel een uitstekende blowerdoortest kan doorstaan. 

Na het aanbrengen van de isolatielaag zal er een dampremmende laag of dampscherm aangebracht worden. Deze is noodzakelijk om het aanwezige vocht in de vorm van waterdamp,die in iedere woning aanwezig is tegen te houden. Zonder het aanbrengen van een dampscherm gaat deze waterdamp op plaatsen waar de overgang van koude en warme temperaturen het sterkst is gaan condenseren in de isolatie Een dampscherm is dus niets anders dan een luchtdichte laag die vochtige lucht (aan de warme zijde) tegen houdt, waardoor deze niet kan condenseren op een koudere plaats. Sommige isolatiematerialen zijn al voorzien van een dampremmende laag, wij opteren om gebruik te maken van isolatie met een apart dampscherm.

Er zijn in hoofdzaak 2 soorten dampscherm:

  • polyetheleen dampscherm dat gebruikt wordt in een normaal verwarmde - niet vochtige ruimte.  In combinatie met een dampopen onderdakfolie wordt elk risico op vochtophoping en condensatie vermeden.
  • hygrovariabel of 'intelligent' dampscherm dat gebruikt wordt voor de luchtdichting en de bescherming tegen vocht in een vochtige ruimte. Dit dampscherm is diffusiedicht in de winter met als doel bescherming te bieden tegen condensatie als gevolg van damptransport van binnen naar buiten. Anderzijds zal dit in de zomer diffusie-open zijn wat zorgt voor een hoge uitdroging van de houten structuur door het omgekeerd damptransport. Later aan te brengen afwerkingen (zoals gipsplaten) dienen dan ook dampopen zijn.

Het is verstandig om veel aandacht aan een goede afdichting te besteden want je voorkomt er niet alleen vochtproblemen mee, maar zorgt er ook voor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.Daarom dienen alle gaten en spleten goed afgedicht te worden. Een dampscherm dat doorboord is of niet goed aansluit heeft weinig zin. 

Na-isoleren zoldervloer - Wallonië

Inblazen van een plafond te Etterbeek

Dakisolatie waregem

Isolatiewerken te Marke