Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Akoestische isolatie

Wanneer u liever niet hoort wat je buren te zeggen hebben....

Om dergelijke ongemakken te voorkomen kan u het isoleren van uw spouwmuren, buitengevel of binnenmuren overwegen. Sowieso is het isoleren van de woning tegen geluid geen simpele klus

Isol Invest doet er iets aan!

Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij de situatie beter inschatten. Daarom komt onze isolatiedeskundige ter plaatse. Isol Invest richt zich tot het akoestisch isoleren van woningen en bedrijfslokalen. 

Onderneem vandaag nog actie tegen deze vervelende geluiden en contacteer Isol Invest.

Om correct te gaan isoleren dient onze isolatiedeskundige te bepalen om welk soort geluid het gaat. Hebben we te maken met lucht- of contactgeluid. 

  • Luchtgeluid is het meest voorkomende geluid in een woning. Dit zijn geluiden die zich voortplanten van buiten naar binnen (verkeer), in eenzelfde of in een aanpalende ruimte (radio) en ook van binnen naar buiten. Dit euvel kan je eventueel verhelpen door een scheidingswand extra te gaan isoleren zodat het geluid geabsorbeerd word. Hier geldt de massawet. Door de massa van de wanden te vergroten bekomen we een betere geluidisolatie. (massieve wanden)  Het is niet altijd mogelijk om de wanden dikker te maken, er kan ook geopteerd worden voor zwaardere bouwmaterialen. Een andere toepassing om luchtgeluid te dempen is de massa-veer-massawet. Twee massa's die van elkaar gescheiden worden door een veer. Hier kan de veer lucht of isolatiemateriaal zijn. De dikte van de veer is bepalend voor de mate waarin de trillingen worden gedempt.
  • Contactgeluid kan via een vaste stof of structuur zich over een veel grotere afstand verplaatsen dan luchtgeluid. Bijv. een deur die elders in huis dichtgedaan wordt, voetstappen op het parket.. U kan deze geluiden opvangen door een tapijt te plaatsen of de muren te behangen maar je vangt deze geluiden nog beter op door middel van een zwevend of vals plafond, een voorzetwand of vloerisolatie.