Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

Gyprocwerken

Uw professionele partner voor al uw gyprocwerken.

De muren op zolder zijn vaak onbewerkt. Om van de zolder een aangename leefruimte te maken is het aangeraden om de wanden en het plafond af te werken.  De meest efficiënte manier hiervoor is het plaatsen van gyproc of gipskartonplaten. 

Schuine zijdes,voorzetwand, scheidingswand, plafond......

Gyproc of gipskartonplaten kunnen gemakkelijk geplaatst worden en zijn ideaal om een ruimte - zowel bij nieuwbouw als renovatie - op een vlotte manier af te werken. Zij hebben als voordeel dat ze eenvoudig naadloos en egaal afgewerkt kunnen worden.  Een woonkamer renoveren en inrichten, een scheidingswand monteren, een nieuw plafond plaatsen... 

Bij voorkeur plaatst Isol Invest de gyproc of gipskarton tegen een structuur die vlak is.  Isolinvest heeft een eigen afdeling schrijnwerken en kan indien nodig de ruimte in vlakheid gaan uitwerken vooraleer de gipskarton of gyproc geplaatst wordt. Deze gipskartonplaten worden tegen een houten belatting of Metal STud profielen geplaatst. 

Indien gewenst gaan we nog een stapje verder en zetten we de gipskarton of gyproc schildersklaar.  De gyproc of gipskartonplaten worden mooi egaal bepleistert en kunnen nadien beschilderd of behangen worden. Isol Invest zal vaak de termen RF3 of opvoegen ABA gebruiken om te verwijzen naar de manier waarop er gepleistert wordt.

Er bestaan meerdere soorten gipskartonplaten, standaard wordt er gewerkt met onderstaande platen:

  • Standaard gipskartonplaten, deze plaat heeft een witte kleur.
  • Waterwerende gipskartonplaten die specifiek in vochtige ruimtes gebruikt worden. Deze plaat heeft een groene kleur.
  • Diamond board gipskartonplaten met een hogere brandwerendheid en een betere geluidsisolatie. Enorm stootvast en kan bovendien gebruikt worden in vochtige ruimtes. Deze plaat heeft een blauwe kleur. 

ABA is de afgeschuinde voeg tussen de twee platen. Deze wordt afgewerkt met een voegband en een voegmiddel. Nadat deze voegen voldoende opgevuld en uitgehard zijn kan je beginnen met de afwerklaag. 

RF3 is een technische verwoording en betekent dat de gipskartonplaten 3 lagen pleister krijgen. 

Na het pleisteren kan u starten met het schilderen van deze gipskartonplaten.